ljubljana2021

94. Mednarodna konferenca Evropskega mladinskega parlamenta – Ljubljana 2021

 

Ljubljana 2021

94. Mednarodna konferenca Evropskega mladinskega parlamenta (EMP) bo med 31. julijem in 8. avgustom 2021 potekala v hibridni obliki (v Ljubljani in na spletu). To bo prvi tak dogodek, ki ga bo gostila Slovenija, in šele tretji v državah nekdanje Jugoslavije.

 

Na splošno o mednarodnih konferencah

Mednarodne konference so osrednji dogodki Evropskega mladinskega parlamenta. Prva mednarodna konferenca EMP je potekala v Fontainebleauju v Franciji leta 1988. 

Od takrat EMP vsako leto organizira tri mednarodne konference, vsaka od njih pa za 9 dni združi približno 300 mladih iz približno 40. evropskih držav.

Mednarodne konference so tudi predstavitev najboljših praks in prostor za inovacije v mreži EMP. Tu lahko dobre ideje implementiramo in jih delimo kot dobre prakse za celotno organizacijo.

Tako kot vse druge dogodke EMP tudi mednarodne konference organizirajo mladi za mlade. Večina sodelujočih na mednarodnih konferencah je mladih med 15. in 20. letom starosti. Te izberejo naše partnerske organizacije v njihovih domačih državah, navadno z izbirnim postopkom na nacionalni ravni – na primer na nacionalni konferenci.

Na konferencah izkušeni mladi prostovoljci prevzamejo tudi vloge moderatorjev, organizatorjev ali članov medijske ekipe. 

 

Ostale mednarodne konference

Od leta 1988 je bilo v 29. državah in več kot 70. različnih mestih več kot 90 mednarodnih konferenc, kar je omogočilo več kot 20.000 mladim, da izkusijo duh EMP-ja in se naučijo čezmejnega sodelovanja. Poleg konference v Ljubljani bodo v naslednjih dveh letih prihajajoče mednarodne konference potekale še v Novem sadu (Srbija), Rigi (Latvija) in Kortrijku (Belgija). Celoten seznam mednarodnih konferenc EMP-ja najdete tukaj.