EMP Slovenija


Društvo Evropski Mladinski Parlament (EMP) Slovenije je bilo ustanovljeno leta 2013, s prvim dogodkom organiziranim leta 2014. V EMP Slovenije organiziramo na leto večje število dogodkov. Naš največji dogodek je nacionalna seja, kjer udeleženci pridobijo možnost za udeležbo na drugih dogodkih po celotni Evropi. Organiziramo tudi več manjših dogodkov kot so regionalne seje in enodnevni EMP dogodki, ki se odvijajo po celotni Sloveniji. Dogodke smo do sedaj organizirali v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Novem mestu, Novi Gorici, Slovenj Gradcu, Sežani in Ljutomeru. V EMP Slovenije organiziramo tudi manj formalne dogodke ob koncih tedna za usposabljanje prostovoljcev na akademskih, organizacijskih in komunikacijskih področjih. Poleg tega organiziramo tudi veliko priložnosti za druženje.

EMP Slovenija je neprofitno in neodvisno društvo s statusom organizacije v javnem interesu na področju izobraževanja, ki ga sestavljajo prostovoljci. Odličnost naših dogodkov se izkazuje s številnimi nagradami, v letu 2023 smo, že sedmo leto zapored, zmagali na natečaju Evropske mladinske nagrade Karla Velikega na državni ravni.

Poleti 2021 bo EYP Slovenija organizirala 96. mednarodno sejo EMP v Ljubljani v hibridnem formatu (online in v Ljubljani), ki velja za enega izmed največjih in najbolj prepoznavnih dogodkov celotne EMP mreže. Pričakujemo več kot 300 udeležencev iz celotne Evrope.

Upravni odbor skrbi za redno delovanje EMP Slovenije. To delovanje podpira nadzorni odbor, ki upravnemu odboru nudi pomoč in nadzor. Oba odbora sta izvoljena z enoletnim mandatom na zboru članov društva, ki se odvija dvakrat na leto.